Blog

In Memoriam Jan Bolck

We hebben afscheid moeten nemen van Jan Bolck. Hij overleed maandag j.l.

Jan was zelf geen muzikant, maar wel heel erg betrokken bij D.E.S. Hij was een trouwe concertbezoeker en genoot van het orkest, waar zijn drie kinderen, een schoonzoon en kleinkinderen in meespelen.  

Daarnaast kon de vereniging altijd een beroep op hem doen. De opslag van uniformen was jarenlang bij Jan op zolder en het aankondigingsbord voor het concert werd elke keer in de wei geplaatst.

Toen in 1999 onverwacht zaal “De Knots” sloot, moest D.E.S. op zoek naar vervangende opslag en repetitieruimte. De eerste repetitie werd bij Jan en Jo in de schuur gehouden en daar werden we gastvrij door hen ontvangen.    

Vanwege het 90-jarig bestaan van D.E.S. was het erf aan de Meikamerlaan in 2011 de locatie voor een groot tentfeest. Om dit op te bouwen, werd een aantal avonden gewerkt. Met een grote glimlach verrichtte Jan daarbij hand- en spandiensten en Jo had elke avond weer de koffie klaar. (Zij overleed in 2013.)    

De laatste tijd tobde Jan flink met zijn gezondheid en leverde steeds meer in. Hij overleed op 14 november, 83 jaar oud. Bij de avondwake stond het vaandel van D.E.S. in de kerk, Jan was ook steunend lid van de muziekvereniging.   

We zijn Jan zeer erkentelijk voor de jarenlange, onvoorwaardelijke steun aan D.E.S. en wensen zijn gezin en familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bedankt, Jan.


VACATURE

I.v.m. uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

MUZIKANT M/V

(Ervaring niet vereist)

FUNCTIE EISEN:

Leeftijd: 8 – 80 jaar | Enthousiast | Muzikaal

Kom gerust een kijkje nemen tijdens de repetitie op maandagavond.

Je bent van harte welkom!