Blog

Jaren 80-Concert

Op zaterdagavond 25 mei gaan we in Nieuw-Dijk even terug naar de jaren 80.

Muziekvereniging D.E.S. zal die avond heerlijke muziek uit de jaren 80 spelen van o.a. Toto, Phil Collins en Gloria Estefan. Ook komen film- en tv-tunes voorbij. Het concert begint om 19.30 uur in Dorpshuis de Meikever. 

Noteert u de datum op de kalender? U bent van harte welkom.

Uitnodiging

Uitnodiging voor de kindervoorstelling “Wieger wordt wakker” op 25 febr a.s.

Wie komt er meedoen?

In deze voorstelling mag je meezingen en -klappen, en kennismaken met ons fanfareorkest. Wordt Wieger op tijd wakker om het instrument van zijn dromen te bespelen?

Wil je meedoen, geef je dan op via Sjors sportief (kinderen van 4 tm 12 jaar):

Https://www.sjorssportief.nl/activiteit/385707/wieger-wordt-wakker-een-beleving-met-het-fanfareorkest

De voorstelling is op zondagmorgen 25 februari van 11:00 tot 12:30 uur in Dorpshuis de Meikever, Smallestraat 42, Nieuw-Dijk. De entree is gratis.

Deze morgen is niet alleen voor kinderen en hun ouders, maar voor iedereen die wil genieten van een vrolijke en spannende mini-musical!   

Concert op 9 december

Op zaterdagavond 9 december geeft fanfare D.E.S. weer een concert. Het concert begint om 19.30 uur in de sporthal van de Meikever in Nieuw-Dijk en de toegang is gratis. 

In dit concert kunt u kennismaken met onze nieuwe dirigent, Wolbert Keuben-Baars uit Ulft. Hij heeft sinds 28 augustus j.l. de muzikale leiding bij de fanfare. Samen met de muziekcommissie heeft hij een gevarieerd programma samengesteld met pop- en filmmuziek en mooie fanfarestukken.

Ook worden de jubilarissen van 2023 gehuldigd voor hun trouwe dienst en inzet voor de vereniging.     

Komt u ook? U bent van harte welkom.    

Een avondje genieten!

In deze drukke weken met het sinterklaasfeest en Kerst in het vooruitzicht, kan iedereen wel een avond gebruiken om even aan niets te denken en te genieten van goede muziek!

Zaterdagavond 9 december neemt muziekvereniging D.E.S. je mee op een muzikale reis. Van James Bond, naar Amy Winehouse, naar Queen en nog meer!

Ons eerste concert in de Meikever, een gezellige, centrale plek in Nieuw-Dijk, onder leiding van onze nieuwe dirigent Wolbert Keuben-Baars.

We zien u graag!!

Stemmers bedankt!

D.E.S. deed mee aan de actie Rabo ClubSupport.

Onze vereniging kreeg maar liefst 112 stemmen en heeft het prachtige bedrag van € 1.346,92 ontvangen. 

Geweldig!

We zijn heel blij met deze mooie donatie en gaan investeren in een nieuw drumstel. Hartelijk dank aan de Rabobank en heel veel dank aan alle stemmers die ons zo’n warm hart toe dragen!

D.E.S. neemt deel aan de actie Rabo Club Support

Ook Muziekvereniging D.E.S. doet weer mee met de actie Rabo Club Support. Net als voorgaande jaren mogen leden van de Rabobank stemmen op organisaties die zij een warm hart toedragen. Aan de hand van de uitgebrachte stemmen, krijgen deze clubs een donatie van de Rabobank. 

Stemmen kan van 4 tot en met dinsdag 26 september.

Maak uw keuze via de app of via de RABO-website door in te loggen bij online Bankieren.

Bij voorbaat hartelijk dank voor uw stem op DES!

We zijn weer begonnen!

Afgelopen maandag hadden wij weer onze eerste repetitie.

Fijn om elkaar weer te zien en lekker samen muziek te maken! 

En dan ook nog samen met onze nieuwe dirigent Wolbert Keuben-Baars.

Welkom Wolbert!

Op naar mooie gezamenlijke muziek avonturen.

Een geslaagde zomeravond bij D.E.S.

Een geslaagde zomeravond bij D.E.S.

Wat was het een mooie avond, 3 juli j.l. Het weer zat mee, en het publiek genoot op het plein voor de Meikever van mooie muziek van D.E.S. o.l.v. Christa Boerman. Na afloop werd in De Meikever gezellig nagepraat. Voor herhaling vatbaar. 

Iedereen bedankt voor de bijdrage aan deze geslaagde avond. 

Dirigent Jilt Jansma gestopt 

Vanwege uitbreiding van zijn werkzaamheden bij Orkest Phion, heeft dirigent Jilt Jansma in overleg zijn werkzaamheden bij D.E.S. op 1 mei beëindigd.

Voorzitter Tom Kluitman haalde de vele successen aan die Jilt en de fanfare samen hebben bereikt: “Een uitverkocht concert Op de Franse toer (2018) met toneel van K.V.G., een geweldige 1e prijs op het Concertconcours in Zutphen (2019), drie prachtige Jubileumconcerten t.g.v. het uitgestelde 100-jarig bestaan van D.E.S. (2022) en het succesvolle Songfestivalconcert met Vocaal afgelopen april. Ook een extra vermelding voor de mooie projecten Musikids en seniorenklas Desalniettemin, die Jilt samen met Henrite heeft opgezet en begeleid. De nieuwe leden zijn al bij het orkest ingestroomd.      

Jilt, je hebt veel kennis en ervaring ingebracht. Bedankt voor je inzet in de afgelopen 5 jaren en veel plezier bij Phion.”     

De werkzaamheden van Jilt zijn overgenomen door Interim-dirigent Christa Boerman. Het eerstvolgende concert is het pleinconcert op maandagavond 3 juli, 19.30 uur op het plein bij de Meikever.   

Dirigent gezocht

We zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste dirigent (m/v).

Voor meer info hierover zie:

https://www.klankwijzer.nl/vacatures/vacature/des-nieuw-dijk-zoekt-dirgent/c5b1b74c3fb6


VACATURE

I.v.m. uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

MUZIKANT M/V

(Ervaring niet vereist)

FUNCTIE EISEN:

Leeftijd: 8 – 80 jaar | Enthousiast | Muzikaal

Kom gerust een kijkje nemen tijdens de repetitie op maandagavond.

Je bent van harte welkom!