Blog

D.E.S. 99 jaar: Verjaardag zonder muziek

Op 31 mei 1921 werd muziekvereniging D.E.S. opgericht. Vandaag zijn we 99 jaar verder! Helaas zijn er momenteel weinig muzikale activiteiten: alle repetities en optredens zijn sinds half maart afgelast door de coronamaatregelen. 

Van de mogelijkheden, die er wel waren, hebben we ook gebruik gemaakt: vanuit eigen tuin meeblazen op Koningsdag en op 4 mei. Ook werd er online muziekles gegeven. Maar niets is toch leuker dan samen repeteren en na afloop gezellig wat drinken en bijpraten. 

We zijn dan ook blij dat de maatregelen per 1 juni worden versoepeld. Bestuur en dirigenten hebben overlegd over de protocollen. De slagwerkgroep gaat komende week weer repeteren op gepaste afstand. Ook de muzieklessen gaan weer starten.  

Voor de fanfare is het nog even wachten. Volgens virologen hebben blaasmuziek en zingen hetzelfde effect als hoesten, daardoor mag de fanfare nog niet starten met de repetitie. Waarschijnlijk volgt in juni groen licht van de muziekbond.    

We hopen dat binnenkort onze muziek weer klinkt, we hebben er zin in!  En we kijken uit naar ons 100-jarig jubileum in 2021, hopelijk zijn er dan geen maatregelen meer en hebben we een prachtige feestdag met muziek en publiek! 

Foto: Muziekvereniging D.E.S. in 2018 (Fotograaf Marjan Rosendahl)  


VACATURE

I.v.m. uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

MUZIKANT M/V

(Ervaring niet vereist)

FUNCTIE EISEN:

Leeftijd: 8 – 80 jaar | Enthousiast | Muzikaal

Kom gerust een kijkje nemen tijdens de repetitie op maandagavond.

Je bent van harte welkom!