Blog

100 jaar Muziekvereniging D.E.S. !

Op 31 mei 1921 werd door een groep Nieuw-Dijkers een muziekvereniging opgericht. Dankzij hun initiatief en de inzet van vele muzikanten in de jaren daarna, bestaat de vereniging op maandag 31 mei 100 jaar. Dat is een geweldige mijlpaal en daar zijn we bijzonder trots op.

100 jaar muziek in Ni’j Diek, ook 100 jaar dienstbaarheid. Vele dorpsactiviteiten werden muzikaal opgeluisterd: 11-stratentocht, Koningsdag, Schuttersoptocht en de intocht van Sinterklaas. Bij voetbalkampioenschappen en bruiloften kwam D.E.S. een mooie serenade brengen en bij concerten en concoursen konden de muzikanten hun talenten laten horen.

De oprichters hadden in 1921 een vooruitziende blik. Als doelstelling kozen zij: ‘beoefening van muziek’, zodat de vereniging een ruim kader heeft om activiteiten te ontplooien. De naam ‘Door Eendracht Sterk’ biedt inspiratie om samen zo goed mogelijk voor de dag te komen, en bij tegenslag geeft het moed om de schouders eronder te zetten en door te gaan.     

De vereniging bestaat uit een slagwerkgroep en een fanfare die uitkomt in divisie 3. Daarnaast zijn er twee opleidingsklassen: een voor kinderen en een voor senioren, Musikidz en DESalniettemin. D.E.S. kan ook een beroep doen op twee trouwe zaalwachten en heeft de steun van bijna 100 steunende leden.

Het 100-jarig bestaan gaat natuurlijk gevierd worden met een jubileumconcert wanneer dat kan en mag. Door de lockdown van afgelopen winter was 14 december de laatste repetitie. Door de versoepelingen mogen we in juni weer gaan repeteren en we hopen snel weer onze muziek in Nieuw-Dijk te laten horen. Tot dan !


VACATURE

I.v.m. uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

MUZIKANT M/V

(Ervaring niet vereist)

FUNCTIE EISEN:

Leeftijd: 8 – 80 jaar | Enthousiast | Muzikaal

Kom gerust een kijkje nemen tijdens de repetitie op maandagavond.

Je bent van harte welkom!