Blog

Dirigent Jilt Jansma gestopt 

Vanwege uitbreiding van zijn werkzaamheden bij Orkest Phion, heeft dirigent Jilt Jansma in overleg zijn werkzaamheden bij D.E.S. op 1 mei beëindigd.

Voorzitter Tom Kluitman haalde de vele successen aan die Jilt en de fanfare samen hebben bereikt: “Een uitverkocht concert Op de Franse toer (2018) met toneel van K.V.G., een geweldige 1e prijs op het Concertconcours in Zutphen (2019), drie prachtige Jubileumconcerten t.g.v. het uitgestelde 100-jarig bestaan van D.E.S. (2022) en het succesvolle Songfestivalconcert met Vocaal afgelopen april. Ook een extra vermelding voor de mooie projecten Musikids en seniorenklas Desalniettemin, die Jilt samen met Henrite heeft opgezet en begeleid. De nieuwe leden zijn al bij het orkest ingestroomd.      

Jilt, je hebt veel kennis en ervaring ingebracht. Bedankt voor je inzet in de afgelopen 5 jaren en veel plezier bij Phion.”     

De werkzaamheden van Jilt zijn overgenomen door Interim-dirigent Christa Boerman. Het eerstvolgende concert is het pleinconcert op maandagavond 3 juli, 19.30 uur op het plein bij de Meikever.   

Dirigent gezocht

We zijn op zoek naar een nieuwe enthousiaste dirigent (m/v).

Voor meer info hierover zie:

https://www.klankwijzer.nl/vacatures/vacature/des-nieuw-dijk-zoekt-dirgent/c5b1b74c3fb6

Terugblik op het grote Diekse songfestival Feest!En een feest was het!
Een feest om samen te werken met Vocaal Nieuw-Dijk en een feest om te spelen in de hal van DVC ’26 Didam !

Heel veel dank aan de organisatoren van deze avond, de presentatoren Sandra Loeters Aarntzen en René Kruijer, de mensen van licht en geluid en de mensen van de De Club Didam!

Wij genieten nog even na met deze mooie foto’s!

Vocaal en DES presenteren Het Grote Diekse Songfestival Feest!

Op zaterdag 15 april wordt de sporthal van DVC’26 omgetoverd tot een sfeervolle locatie met alle pracht en praal zoals dat hoort bij het songfestival. En niet zomaar een songfestival… maar Het Grote Diekse Songefestival Feest!

Vocaal, DES en de slagwerkgroep laten u deze avond genieten van vele bekende songfestivalliederen. Het wordt een feest der herkenning waarbij een glamoureus presentatieduo u ook nog eens voorziet van leuke wetenswaardigheidjes.

Komt u ook met ons dit feestje meevieren? Kaartjes à € 5,00 zijn te koop via de leden van DES en Vocaal en bij Berna Moda Kledingreparatie aan de Kerkstraat 28 in Didam. Weer er snel bij, want er zijn slechts nog enkele kaarten te koop!

Verhuisbericht

M.i.v. 9 januari repeteert D.E.S. in de Meikever. In de Kerstvakantie is in dit gebouw ruimte gemaakt voor de opslag van alle slagwerk en muziekpartijen en is er ook verhuisd.

Alle klussers en verhuizers, bedankt voor jullie geweldige inzet.

We bedanken ook familie Gesthuizen en het team van Steak’m voor de fijne samenwerking van de afgelopen jaren. 

Voorspoedig 2023!

D.E.S. sluit een heel bijzonder jaar af.

Wij willen iedereen hartelijk bedanken voor de samenwerking en de steun in het afgelo­pen jaar.

We wensen u fijne feestdagen en alle goeds voor 2023!

Met muzikale groet, dirigenten, bestuur en leden van muziekvereniging D.E.S.

Wat een geweldige middag!

Zondag j.l. was ons reünie-concert. Wat hebben we genoten van het weerzien met de vele oud-leden en de oud-dirigenten. Met een grote glimlach werd er gemusiceerd en gedirigeerd.

Foto: Reünisten D.E.S. 2022-11-27 (gemaakt door Th. Berendsen)

Bij de finale was er een orkest van maar liefst 70 mensen (de slagwerkgroep, de fanfare en de oud-leden). Na de toegift, Böhmischer Traum, kreeg het orkest een staande ovatie van de vele bezoekers.

Na afloop van het concert deelden we mooie verhalen over vroeger en werden de vele foto’s bewonderd. Met een hapje en een drankje werd de prachtige middag afgesloten.

Dank aan OVD voor de fotoborden, aan dirigenten Edwin Rosmulder, Jilt Jansma, Aad Gardien, Jan Verhagen en Willy Beudel, en onze (oud-)leden voor hun bijdrage aan het welslagen van dit concert.    

Wat een geweldige middag, bedankt allemaal!

Reünie-concert D.E.S.

A.s. zondagmiddag Reünie-concert D.E.S. met oud-leden en oud-dirigenten.

In 2021 bestond muziekvereniging D.E.S. 100 jaar en de slagwerkgroep alweer 10 jaar! Door de coronamaatregelen zijn alle feestelijkheden opgeschoven. A.s. zondag sluiten we ons jubileumjaar af met een 3e en laatste jubileumconcert: het reünie-concert.

Het wordt een hele bijzondere middag: meer dan 30 oud-leden gaan meespelen. Ook komen 3 oud-dirigenten, Aad Gardien, Jan Verhagen en Willy Beudel, weer voor het voetlicht. De afgelopen weken hebben we samen met veel plezier gerepeteerd, en dat willen we zondag ook laten horen.

Het concert begint om 14.00 uur in zaal Steak’m, Smallestraat 33 in Nieuw-Dijk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten, samen herinneringen op te halen en een kleine fototentoonstelling te bekijken. U bent van harte welkom.

Tot zondag!

In Memoriam Jan Bolck

We hebben afscheid moeten nemen van Jan Bolck. Hij overleed maandag j.l.

Jan was zelf geen muzikant, maar wel heel erg betrokken bij D.E.S. Hij was een trouwe concertbezoeker en genoot van het orkest, waar zijn drie kinderen, een schoonzoon en kleinkinderen in meespelen.  

Daarnaast kon de vereniging altijd een beroep op hem doen. De opslag van uniformen was jarenlang bij Jan op zolder en het aankondigingsbord voor het concert werd elke keer in de wei geplaatst.

Toen in 1999 onverwacht zaal “De Knots” sloot, moest D.E.S. op zoek naar vervangende opslag en repetitieruimte. De eerste repetitie werd bij Jan en Jo in de schuur gehouden en daar werden we gastvrij door hen ontvangen.    

Vanwege het 90-jarig bestaan van D.E.S. was het erf aan de Meikamerlaan in 2011 de locatie voor een groot tentfeest. Om dit op te bouwen, werd een aantal avonden gewerkt. Met een grote glimlach verrichtte Jan daarbij hand- en spandiensten en Jo had elke avond weer de koffie klaar. (Zij overleed in 2013.)    

De laatste tijd tobde Jan flink met zijn gezondheid en leverde steeds meer in. Hij overleed op 14 november, 83 jaar oud. Bij de avondwake stond het vaandel van D.E.S. in de kerk, Jan was ook steunend lid van de muziekvereniging.   

We zijn Jan zeer erkentelijk voor de jarenlange, onvoorwaardelijke steun aan D.E.S. en wensen zijn gezin en familie veel sterkte in deze moeilijke tijd.

Bedankt, Jan.

Reünie-concert op 27 november

Na twee huldigingsconcerten, sluit D.E.S. het 100-jarig bestaan af met een concert en een reünie op  zondagmiddag 27 november in zaal Steak’m. Zoals u gewend bent, is er deze middag mooie muziek van de slagwerkgroep en de fanfare te horen.

Daarnaast spelen 20 oud-leden mee met een deel van het programma en treden 3 oud-dirigenten weer voor het voetlicht. Na het concert is er gelegenheid om te borrelen, bij te praten en foto’s van vroeger te bekijken. U bent van harte welkom. Het concert begint om 14.00 uur.


VACATURE

I.v.m. uitbreiding van onze activiteiten zijn wij op zoek naar kandidaten voor de functie van:

MUZIKANT M/V

(Ervaring niet vereist)

FUNCTIE EISEN:

Leeftijd: 8 – 80 jaar | Enthousiast | Muzikaal

Kom gerust een kijkje nemen tijdens de repetitie op maandagavond.

Je bent van harte welkom!